Vadászat Botswanaban

Botswanai vadászatok

Botswana

NG 11 Vadászterület:

Kelet-Okavango-deltában, ismertebb nevén Panhandle-ben fekszik. NG 11 vadászterület az Okavango folyó keleti oldalán található, ahol az Okavango folyó eléri az Okavango- deltát.

NG 11 vadászterület nagysága 523 000 hektár. Okavango delta Botswana egyik legfontosabb természeti értéke ami nagyon fontos szerepet tölt be az egészséges és fenntartható elefánt populáció megmaradásában. Kalahári homok dominál az NG 11-ben. Növényzet bozótos, fás szavanna az elefántok számára kiváló táplálkozó hely! 2010-ben létszámbecslést végezetek az NG 11-ben ami 18 000-es állományt állapított meg, ami évi 3%-al növekedik!

2021 előtt ezen a területen soha nem folyt vadászat. 2021-ben 12 elefánt bikára adtak engedélyt a hatóságok amit sikerült is elejteni kiváló trófea minőséggel! Egy vadásznak egy jó minőségű trófeával rendelkező elefánt bika elejtéséhez elegendő a 10 vadásznap!!!!!

Általában korai ébredéssel és reggelivel kezdődik a nap. Éjszak a víztől visszaváltó elefántok nyomát ellenőrizzük, amint megvan egy megfelelőnek gondolt bika nyoma a vadászat gyalogos nyomkövetéssel folytatódik!! Ebéd a bozótban van felszolgálva majd ebéd után ha addig nincs eredmény újabb nyomkövetés következik!! Vacsora már a táborban van!

Sikeres vadászat esetén az elefánt feldolgozás a helyszínen történik amint minden vadász általában kíváncsian végig szemlél, az állat húsát szétosztják a helyi falvakban!!

Vadásszon velünk

Több száz vadász vendéget kísértünk eredményes vadászatán Európában, Afrikában, Ázsiában és az Észak-Amerikai kontinensen
Igyekszünk a minket megkereső vadászok igényeit a tőlünk telhető legjobb tudásunk szerint kielégíteni. Legyen szó még egy általunk ismeretlen területről, kihívásként éljük meg az új lehetőség felfedezését.
„Forduljon hozzánk bizalommal , vegye fel velünk a kapcsolatot.”